Остри социални и морални проблеми ще представи тази вечер Мая Бежанска в моноспектакъла „Комедиантката“

Остри социални и морални проблеми ще представи тази вечер Мая Бежанска в премиерата  на моноспектакъла моноспектакъла „Комедиантката“  на сцената на Държавен куклен театър – Сливен, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Сливен.

Спектакълът е синтетичен, в него има актьорска игра, игра с кукли, пантомима, песни, танци, драматични и комични моменти, целият арсенал на театъра.

Спектакълът е по американска новела на автора Джон Льору, каза пред журналисти в Сливен режисьорът Невена Митева. Мая Бежанска е в ролята на една актриса на 38 години, със сравнително успешна кариера и добро семейство, която неочаквано забременява. Докато се колебае дали може да наруши спокойния си живот, открива, че бебето й  е увредено. Според  Митева, текстът е изключително актуален, поставя теми като изборът на майката, подкрепата от страна на мъжете, отношението на обществото и др.

Представлението ми стана много близко, коментира Мая Бежанска, то засяга наболели теми, като любовта, родителството, смъртта. „Откривам всеки ден нови неща, търся нова изразност“, заяви актрисата преди премиерата.

Премиерата е днес от 19 часа в салона на Държавен куклен театър – Сливен, драматизацията и постановката са на Невена Митева, художник е Цвета Коева, а музиката е на Константин Цеков.

Людмила ЙОРГОВА