Осъдиха условно 55-годишен строшил стъкло на банков офис във Варна с бирена бутилка

Снимка: Информационна агенция "Фокус"

55-годишен мъж получи условна присъда от Районния съд във Варна за строшен стъклопакет на банка срещу сградата на градската управа. Това съобщават от пресцентъра на ВРС.

Деянието е извършено на 1 март тази година на открито публично място от офис сграда в центъра на Варна, в близост до Общината. Вечерта на посочената дата подсъдимият вървял пеш и пиел бира от стъклена бутилка, когато си спомнил за самозапалилия се Пламен Горанов пред общината. Неочаквано му хрумнало да счупи стъкло, като хвърлил бирената бутилка и строшил стъклопакет на банков офис. Дежурен охранител на сградата веднага излязъл и разпоредил на подсъдимия да остане на място до идването на мобилен  екип и полицейски служители.

Впоследствие нанесените в резултат на деянието щети са били възстановени от подсъдимия. В съдебно заседание страните постигнаха споразумение за вида и размера на наказанието, което бе одобрено от съда.

За извършеното престъпление на 55-годишния мъж е наложено условно наказание от 3 месеца лишаване, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години.      Съдебният акт е окончателен.