Откраднаха 250 грама злато и 2 000 лв. от заложна къща в Свищов

Велико Търново. Служители на полицейското управление в Свищов разследват кражба на пари и злато от заложна къща в града. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Велико Търново. От проведените до момента действия по разследването е установено, че вчера сутринта при постъпване на работа на единия служител, който бил на смяна, същият е установил, че заложната къща е заключена, а колегата му липсвал. При направена ревизия е установено, че липсват и около 250 грама злато и 2 000 лв. Образувано е досъдебно производство. Работата по изясняване на случая  продължава.

Служители на ОДМВР – Велико Търново установиха и друга кражба – двама непълнолетни противозаконно са отнели лек автомобил. Вчера при проверка на лек автомобил „Фолксваген Пасат“, управляван от 16-годишно момче от Велико Търново и 17-годишен пътник от същия град, е установено, че возилото е било противозаконно отнето на 7 срещу 8 декември от с. Патреш. На автомобила е бил извършен оглед. Той е иззет. Младежите са били задържани с полицейски мерки до 24 часа и в последствие предадени на родителите си. По случая е започнато досъдебно производство.

Горнооряховските криминалисти пък разследват взломна кражба на пари от жилище в железничарския град. Деянието е извършено в периода 6-8 декември, чрез взломяване на патрон на входна врата. По данни на тъжителя от жилището липсвали 1 000 евро. На местопроизшествието е извършен оглед. Започнато е досъдебно производство.