Открива се летният сезон в Общинския басейн в Асеновград

Асеновград. В 10.00 часа официално се открива летният сезон в Общинския басейн в Асеновград. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Пловдив управителят на Дейност „Пазари и тържища“ в Асеновград Антония Стоянова.  На 1 юни, по случай Международния ден на детето, от 12.30 часа ще се проведе на детско парти с много игри и изненади, като входът за децата ще бъде безплатен. Общинският басейн е обновен, като общата стойност на всички ремонтни дейности е близо 110 000 лв. Детският басейн отговаря на всички съвременни европейски изисквания за безопасност, поставени са противохлъзгащи плочки и нова пързалка. С 400 кв.м. е увеличена използваемата площ, на която са поставени 80 нови шезлонги и чадъри. Изградени са нови помещения за лекарския кабинет към плувния комплекс, стая за охрана и хигиенист, стая за спасителите и четири съблекални.
Басейнът в Асеновград е с олимпийските размери 25/50 м., а водата в него е минерална с температура от извора 32 ̊. Комплексът разполага и с безплатен паркинг.
Входните такси се запазват както до сега – 4 лв. за възрастни и 3 лв. за лица до 18 г.  Управата на басейна предлага 3 вида месечни карти с паспортна снимка – целодневна карта –  40 лв. за деца до 14 г. и 50 лв. за възрастни, също карта за използване на басейна в часовете до 10.00 и след 18.00 – 35 лв., както и карти за спортните клубове в Асеновград – 10 лв.
Тони МИХАЙЛОВ