Отрицателни са пробите на водачите на лекия автомобил и автобуса, които катастрофираха край Приморско

Снимка: МВР

Бургас. Около 09.45 ч. днес на около 2 км. след Приморско в посока Китен възниква пътен инцидент между автобус „Скания”, с бургаска регистрация, управляван от 63- годишния Я.К. от Бургас, движещ се в посока Китен, превозващ около 40 руски деца – туристи и л.а. „Фолксваген Пасат”, с търговищка регистрация, управляван от 28-годишния Д. Х. от Разград, движещ се в посока Приморско. Това съобщиха от ОД МВР – Бургас.

В резултат на пътния инцидент са нанесени значителни материални щети, но няма пострадал. Децата са претоварени на друг автобус и вече настанени в детски лагер в Китен.

По първоначални данни водачът на л.а. „Фолксваген” загубил контрол над автомобила и навлязъл частично в лентата за насрещно движение, къде се блъснал в предната лява част на правомерно движещия се автобус. От сблъсъка са засегнати предната броня и лявата гума на автобуса.

И двамата водачи са тествани за употреба на алкохол и наркотични вещества, като резултатите им са били отрицателни.

До приключване на огледа на възникналия  пътния инцидент отсечката между Приморско и Китен бе затворена, като пътния трафик се осъществяваше по алтернативно трасе през ММЦ – Приморско. Очаква се движението по затворения път да бъде възстановено до 12.30 ч. днес.