Отстраниха авариите на водопровода към Свищов

Велико Търново.  В най-кратки срокове авариите на водопровода към Свищов бяха отстранени. Опасност от влошено водоподаване за града и населените места няма. Това стана ясно на извънредна пресконференция във връзка с уведомление, от 25 октомври на „ВиК Йовковци“ ООД, за възникнала авария на новия гаранционен напорен водопровод и стария напорен водопровод на Свищов, съобщават от пресцентъра на Общината. В срещата с медиите се включиха вр.и.д. кмет на община Свищов Анелия Димитрова, началникът на Район Свищов към „ВиК Йовковци“ Румен Линев и инж. Росен Трифонов – ръководител на отдел „Логистика“ във „ВиК Йовковци“.
Във връзка с поредната авария и настъпилите смущения във водоподаването към Свищов Анелия Димитрова успокои жителите на града, че Общината и ВиК дружеството са предприели необходимите мерки за справяне с проблема и благодари на „ВиК Йовковци“ за бързата и своевременна намеса, относно отстраняването на авариите и възстановяване на водоподаването в най-кратки срокове.
Началникът на Район Свищов Румен Линев обясни, че отстраняването на аварии е ежедневие в практиката на ВиК дружествата, така че възникналите през изминалата нощ аварии вече са отстранени, благодарение и на помощта на колегите им от Велико Търново. „Гражданите на Свищов не бива да бъдат обезпокоени. Авариите са отстранени днес в ранния следобед, водоподаването е въстановено, така че няма място за притеснание“, допълни той.
Във връзка с уведомлението в сайта, че ще бъде нарушено водоподаването до 24.00 часа на 26 октомври 2019 г., инж. Росен Трифонов поясни, че това е задължение и влиза в общите условия на „Вик Йовковци“ да информира своите абонати. В уведомлението е даден по-дълъг срок за отстраняване на авариите, но проблемът вече е решен и нарушение във водоподаването няма да има.