От днес в Неонатологията на Великотърновската болница е увеличен броят на леглата с две повече

Велико Търново. От днес в Неонатологията на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ – Велико Търново е увеличен броят на леглата с две повече, съобщиха от лечебното заведение. Отделението вече разполага с общо 20 легла. Това се налага, тъй като се увеличава броят на пациентите, които преминават през Отделението, тъй като Неонатологията е единствената в областта.

В интензивния сектор на Неонатологичното отделение броят на местата е 5. От началото на 2019 година през него са преминали общо 22 бебета. Три от тях  са били приети с  влошено състояние след изписване  след раждането им, тъй като са били на възраст под  30 дена.

От великотърновската болница съобщават още, че 6- годишното дете, което беше прието в реанимация с менигоенцефалит,  вече е приведено в Инфекциозно отделение, като състоянието му се подобрява. 21-годишната бременна жена вече е изведена от апаратна вентилациия, контакта и адекватна е и предстои също да бъде приведена в Инфекциозното отделение. Тежко остава състоянието на жената, която беше приета с пневмония. Установен е ендокардит и в момента е на апаратна вентилация.