От днес до 29 февруари се спира движението на влакове по подбалканската железопътна линия между гарите Карлово и Антон

Пловдив. От днес до 29 февруари се спира движението на влакове по подбалканската железопътна линия между гарите Карлово и Антон, съобщават за Радио „Фокус“- Пловдив от БДЖ. Причината за това е подготовка за мащабни ремонти по жп тунел „Козница“ и рехабилитация и модернизация на жп инфраструктурата в участъка Копривщица – Стряма.

Изпълнението на проекта ще започне от 1 март и по предварителни планове ще продължи до август. До приключване на ремонтните дейности за клиентите на БДЖ в този участък ще бъде осигурен превоз с автобуси.

Промяната ще засегне движението на два бързи и четири пътнически влака по линията София – Бургас, Бургас – София, София – Карлово, Карлово- София, София- Копривщица, Копривщица – София.

Промените в разписанието на влаковете, както и разписанието на автобусите в участъците, където композициите ще бъдат заменени с автобуси, е качено в електронния пътеводител на официалната интернет страница на БДЖ (www.bdz.bg), както и е разпространено в гарите и спирките по маршрута на влаковете.