От днес до 9 декември в област Благоевград ще се провеждат специализирани полицейски акции по повод студентския празник

Благоевград. От днес до 9 декември в област Благоевград ще се провеждат специализирани полицейски акции по повод студентския празник. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пирин от Областна дирекция на МВР – Благоевград.

Полицейското присъствие ще бъде засилено по автомагистрала „Струма“, главен път Е-79 и второкласен път – 19 Симитли –Банско – Гоце Делчев. В хода на полицейските акции акцент ще бъде поставен върху водачи, управляващи моторни превозни средства под въздействие на алкохол и/ или наркотични или други упойващи вещества, неправоспособни и управляващи технически неизправни или без сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ автомобили, съхранение и продажба на акцизни стоки без наличен задължителен бандеролен знак и на стоки с неясен произход.

На 07 и 08 декември ще се проведат специализирани полицейски операции „Алкохол и наркотици“ за установяване на управлението на моторни превозни средства след употреба на алкохол и /или наркотични вещества или техни аналози в районите на питейни и увеселителни заведения, хотелски комплекси и хижи, където са организирани празненства със студенти. Обхвата на специализираните полицейски операции е на територията, обслужвана от ОДМВР-Благоевград с акцент градовете, в които се очаква голям брой празнуващи студенти: Банско, Сандански, Благоевград и други.

Създадена е и необходимата организация от страна на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Благоевград.

Ливия НИНОВА