От изграждането на закрит манеж се нуждае Конната база в село Арбанаси

Велико Търново. От изграждането на закрит манеж се нуждае Конната база в село Арбанаси. Това каза старши треньорът на  Клуба по конен спорт „Калоян 92“ Михаил Костов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Той посочи, че проектът е изготвен и предаден за одобрение в Община Велико Търново. „Нуждата ни от закрит манеж е крайна, но не можем да си го направим сами. Надяваме се, че проектът ни ще бъде одобрен“, допълни Михаил Костов. Той посочи, че в момента се изгражда ковачница в Конната база, която ще бъде завършена съвсем скоро.

Старши треньорът отбеляза, че базата в село Арбанаси се използва не само от състезателите на клуба, но и от деца с увреждания. По думите му ездата помага както на деца с проблеми в опорно-двигателния апарат, така и на такива с психически и умствени заболявания. „Самият допир до коня повлиява много добре за развитието на тези деца“, посочи Михаил Костов.  Той допълни, че децата идват както индивидуално, така и групово – от различни помощни училища от Търговище, Габрово, Попово, Павликени и други.

Клуб по конен спорт “Калоян 92”, Арбанаси притежава лиценз за дейността си от Българската федерация по коне спорт. Клубът работи с лицензирани треньори и инструктори.Базата предлага езда за начинаещи, любители, професионалисти, конни туристически разходки и хипотерапия. Язди се на открит пясъчен и открит тревен манеж.

Надежда КРЪСТЕВА