От 14 ч. до 20 ч. ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по сливенския участък от АМ „Тракия“

Днес от 14 ч. до 20 ч. ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите, включително и по сливенския участък от АМ „Тракия“, съобщиха от АПИ. Целта е повишаване на безопасността и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата в края на почивните дни.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат разумно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване. Рисковото и емоционално шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.

Съвместната заповед за спиране на движението на камионите над 12 тона е на АПИ, ГД „Национална полиция“ и ИА „Автомобилна администрация“.

 

Карта с временната организация на движението по участъците от републиканската пътна мрежа в празничните дни през 2019 г. в приложения линк – http://www.api.bg/index.php/bg/karti/vremenna-organizaciya-na-dvizhenieto-po-uchastci-ot-rpm-na-mps-nad-12-t-za-oficialni-praznici-prez-2019-g/