Очаква се интензивен трафик по главен път Е-79, АМ „Струма“ и второкласен път 19 Симитли-Гоце Делчев в последния от поредицата почивни дни

Благоевград. Очаква се интензивен трафик по главен път Е-79, АМ „Струма“ и второкласен път 19 Симитли-Гоце Делчев в последния от поредицата почивни дни, предаде репортер на Радио „Фокус“-Пирин. Дежурният служител в Областно пътно управление-Благоевград посочи, че се очаква трафикът да стане изключително интензивен около обяд и в късния след обяд. По думите му критичните точки, в които е възможно струпването на автомобили и колонно движение са: пътен възел Симитли – там където се събират главен път Е-79 и второкласен път 19 – Симитли-Гоце Делчев; както и Кресненското дефиле и прохода Предел. Полицейското присъствие в областта е засилено, като на различни места са позиционирани полицейски патрули, които следят за спазване Правилника за движение по пътищата и осъществяват организация, с която се цели  да не се допуска образуването на задръствания.

„Фокус“ припомня, че от МВР и Агенция „Пътна инфраструктура“  е създадена необходимата организация за справяне с очаквания по-интензивен трафик. От 12.00 до 20.00 часа е въведена забрана за движение на тежкотоварни превозни средства над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътни направления. В Благоевградска и Кюстендилска области ограничението е в сила за автомагистрала „Струма“ и главен път Е – 79.

Натали СТЕФАНОВА