Още  трима млади икономисти започнаха нова работа в Община Свищов

Велико Търново. Още трима младежи вече са част от екипа на Община Свищов. Те работят в местната администрация след назначение по проект „Нова възможност за младежка заетост”, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Това съобщават за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Общината.

Младите икономисти, които са на възраст до 29 години, регистрирани са в Дирекция „Бюро по труда“ – Свищов и притежават висше образование, са разпределени в различни дирекции. Договорите им са за срок от 6 месеца.  Биляна Димитрова е назначена в отдел „Образование“, Богомила Гатева  – в  Дирекция „Управление на собствеността и стопански дейности“,  а Гюнол Хашимов  в Отдел „Общински приходи“.

Шестмесечна заетост в общинската администрация ще засили тяхната мотивацията и същевременно  за този период те ще придобият нови професионални знания, ключови умения и компетентности.

Успешната реализация на младежите и възможността, която им се предоставя, са резултат на успешното партньорство между Община Свищов и Дирекция „Бюро по труда“ – Свищов. Целта е да се осигурява заетост на лица с подходяща образователна квалификация и на хора, останали без работа в резултат от икономическата криза и преструктуриране на производствата.

Луиза ТРАНЧЕВА