Павел Христов, Община Велико Търново: Обученията и курсовете по новата платформа за виртуален маркетинг на занаятчийски продукти FairDeal са напълно безплатни

Велико Търново. Обученията и курсовете по новата платформа за виртуален маркетинг на занаятчийски продукти FairDeal са напълно безплатни. Това каза в интервю за предаването „Царевград Търнов – славата и величието на България“ на Радио „Фокус“-Велико Търново ръководителят на проекта Павел Христов. Той отбеляза, че това ще помогне на производителите и ще им позволи да търгуват директно, като е свързана и с най-големите световни платформи.

„Използвам възможността да поканя всички занаятчии, които са заинтересувани от представянето на своите продукти, да регистрират своите профили в системата и да изпробват всички функционалности на адрес www.fairdeal.bg. Цялостната информация е визуализирана посредством дигитален наръчник, който е публикуван в секция „Ръководства“ на платформата. Там всеки един от потребителите може да се запознае с особеностите на платформата, с маркетинговите процеси на занаятчиите и техните основни функции, в това число публикуване на собствен магазин с продукти, описание на продуктите, реално стартиране на платформата, приемане и обработка на поръчка и т.н. Представени са и процесите от гледна точка на потребителя – преглед на магазини и занаятчийски профили, разглеждане на продукти и описания, извършване на поръчка и комуникация с доставчик“, каза Христов.

Ръководителят на проекта допълни, че на 28 януари във Велико Търново са били проведени обучения на живо, а тези, които не са присъствали, могат да се запознаят с платформата в секция „Ръководства“.

„Повтарям пак, че регистрацията е напълно безплатна. Има и интерактивни курсове, които се провеждат онлайн. За тази цел е създаден профил info@fairdeal.bg в популярното приложение скайп. Там, както и на официалния имейл на Община Велико Търново, всеки може да задава своите въпроси. Каня всички заинтересовани лица да се регистрират, за да видят предимствата, които предоставя нашата платформа. Главната цел е създаване на нови икономически възможности за реална заетост, както и за развитие на предприемачеството в трансграничния регион чрез едно разработване на това софтуерно решение, което предлагаме на занаятчиите. Искам да спомена, че платформата е на български, английски и румънски език, което осигурява по-голяма достъпност за всички потребители от двете страни на река Дунав“, каза Павел Христов.

Рени АТАНАСОВА