Пантелей Мемцов, РТА „Родопи“: Въпреки безснежната зима, в Пампорово няма отлив на туристи и има отлични условия за зимни спортове

Снимка: Радио "Фокус" - Смолян

Въпреки безснежната зима, пистите в Пампорово от самото на начало на зимния сезон бяха направени по най-добрия начин, беше направено и невъзможното те да бъдат добре обработени, като се използва времето, в което температурите бяха отрицателни и дните, в които падна малко естествен сняг. Това каза за Радио „Фокус“ – Смолян председателят на Регионална туристическа асоциация „Родопи“, Пантелей Мемцов. „И до момента пистите са в много добро състояние и дори и да не вали сняг пистите в Пампорово ще са подходящи за зимни спортове до края на месец март. Но заради атмосферата, която се създава като има естествен сняг, надявам се че този път метеоролозите ще познаят и утре ще има снежна покривка от поне 10 см.“, изрази надежда Мемцов.

Той отбеляза, че в момента заетостта в Пампорово е нормална, всичко по договори се изпълнява, няма отказани резервации. „Ако има повече сняг би могло да се уплътни базата в курорта с българи за уикенд почивки, но в крайна сметка и сега няма някакъв отлив на туристи поради липсата на сняг. От друга страна се надяваме снегът, който очакваме от утре да даде нов тласък на туристите да посетят Пампорово“, посочи Мемцов. Той допълни, че в сравнение с началото на зимния сезон, сега има намаление в цените, като се касае за намаление на цените на ски услугата и на настаняването в хотелите. Така се получава една компилация от цена, която е средно претеглена от тези две услуги. По този начин се получава намаление, което ще стимулира продажбите, коментира Мемцов.

„Пампорово и Чепеларе са курорти, които привличат най-вече български туристи, но от чуждестранните тази  зима преобладават туристи от балканските страни – сърби, македонци, турци, румънци. Има също така и руснаци и англичани – цялата палитра, която е редовния контингент на Пампорово“, каза още председателят на РТА „Родопи“.

Нели ГЕРГЬОВСКА