Партиите се споразумяха за състава на Общинската избирателна комисия във Видин       

 

Кметът на Община Видин Огнян Ценков проведе консултации за определяне състава на Общинската избирателна комисия (ОИК), във връзка с произвеждането на изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Видин от общината. Покана за участие в тях бе изпратена до парламентарно представените партии: ПП ГЕРБ, Коалиция БСП за България, Коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“, ПП „Движение за права и свободи“, Партия ВОЛЯ и до партии и коалиции, които имат избрани с техни кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени: Коалиция „Демократична България – Обединение“.

В началото на срещата кметът се обърна към присъстващите, за да изрази своята удовлетвореност, че през четирите години на мандата са работили в много добро взаимодействие и сътрудничество. „Искам да благодаря на  всички вас като представители на политически организации, както и на тези от вас, които бяха общински съветници, защото ние изпълнихме поетите ангажименти към видинските граждани – да стабилизираме финансово Общината, да модернизираме образованието и да постигнем големия успех – откриване на филиал на висше учебно заведение. Работихме усилено за осъществяването на значимите проекти, подобрявахме качеството на живот, развивахме туризма, привличахме инвеститори, разкривахме работни места. Всичко това е един общ успех, в който всеки от нас има своя принос“,  каза Ценков.

Участниците в консултациите направиха своите предложения и постигнаха пълно съгласие за състава на Общинската избирателна комисия. В нея ще влязат 13 представители на партиите, разпределени така: ПП ГЕРБ – 4 (председател и 3 членове); Коалиция БСП за България – 4 (секретар и 3 членове); Коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ – 2 (заместник-председател и 1 член); ПП „Движение за права и свободи“ – 1 заместник-председател; Партия ВОЛЯ – 1 член и Коалиция „Демократична България – Обединение“ – 1 член.

В срок до 24 август всички предложения за състава на ОИК трябва да бъдат предадени в Централната избирателна комисия.