Петко Чолаков, управител на „Общинска охрана и СОТ“: Целта ни през летния сезон беше да се спрат набезите върху селскостопанската продукция

Проектът за охрана на селскостопанската продукция в малки населени места на територията на община Сливен беше отчетен като успешен днес от управителя на „Общинска охрана и СОТ“ Петко Чолаков, съобщиха от Пресцентъра на Община Сливен. Приоритетно бяха охранявани дребните и средни производители, които нямат възможност сами да осигурят хора за опазване на продукцията си. Екипите бяха в помощ и на полицията, като имаха непрекъсната координация. Проектът се осъществи по идея на кмета Стефан Радев заради нарастващата от години необходимост от засилване на охраната по селата поради зачестили набези върху продукцията и имотите на жителите. Срокът за осъществяването му беше от месец май до месец октомври 2017 г.

„За хората е голям проблем някой да открадне произведената от тях с много труд продукция. Целта на проекта беше да се спрат набезите върху селскостопанската продукция “, заяви Стефан Радев пред присъстващите на срещата кметове на населени места и представители на полицията.

Петко Чолаков припомни, че охранителите бяха 15, наети на трудов договор. Патрулираха по двама души с три автомобила в 25 населени места. Охранителите бяха подбрани от кметовете на населените места. За нуждите на проекта бяха обособени три центъра – гр. Кермен и селата Жельо войвода и Самуилово.