Пет ваучера за пейки бяха раздадени на най-активните доброволци, включили се в кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“

Снимка: Радио "Фокус" - Пирин

Благоевград. Пет ваучера за пейки бяха раздадени на най-активните доброволци, включили се в кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. Наградите връчи заместник-кметът на Община Благоевград Иво Николов.

Първият ваучер получи Албена Равначка. Пред присъстващите тя заяви, че е много важно да има такива инициативи. „Най-важното е всеки ден да правим, да изискваме и да възпитаваме чистота“, каза още Равначка. От своя страна заместник-кметът Иво Николов изрази надежда, че след като кампанията стане традиционна, то в бъдеще ще има по-малко места за почистване и ще бъде отделено повече внимание за засаждането и облагородяването на зелените площи в Благоевград.

Следващата награда отиде при „Съвета на жените“. Радостина Петрова, представител на съвета коментира, че и за в бъдеще ще продължат да подкрепят подобни инициативи. „Нека такива кампании за почистване на Благоевград има и не само в дните, които бяха посочени за това“, допълни Петрова.

Третия ваучер за пейка получи Екатерина Шопова. „Отношението към чистота и към града е отношение към самите нас и нашата личност“, заяви тя.

Предпоследната награда бе присъдена на Анджелина Воденова, а последният ваучер за пейка получи Мартин Ресов, който посочи, че родният град на всеки един е като негов дом. „Както всички искаме в домовете ни да бъде чисто, така и градът ни трябва да е чист. Нека продължаваме да правим Благоевград по-чист и подреден“, призова Ресов.

Всички наградени изказаха специални благодарности на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов и на цялото ръководство на общината за инициативата, която е допринесла за това градът на изглежда по-красив и по чист.

След награждаването започна и музикална програма с участието на Вокално студио „Фа диез“, Балетна Школа „Кроазе“, Воклана група „Мая“, КСТ „Импулс“, ТК „Силвана денс“, Танцов клуб „Блясък“, Денс център „Де жа вю“, БФ „Астра“. Финалът ще бъде поставен от клоуни към школата на Юлия Дживдорска към ЦЛТРБ.

Ливия НИНОВА