Пет са арестуваните криминално проявени лица в Берковица, в село Арчар е задържано едно лице при акция на специализираната прокуратура и ГДБОП

Пет са арестуваните криминално проявени лица в Берковица, в село Арчар е задържано едно лице при акция на специализираната прокуратура и ГДБОП, съобщиха от прокуратурата. Акцията се провеждаше едновременно и в двете населени места и бе насочена за неутрализиране на организирани  престъпни групи за лихварство. В Берковица пристигна заместник главният прокурор Иван Гешев и  главният секретар на МВР Ивайло Иванов. В Берковица арестуваните 5-тима души  са криминално проявени и са  част от група, занимаваща се с лихварство. Иззети са веществени доказателства и 2 кг. злато. За разкриване на групата полицията работи от лятото на миналата година. Една част от задържаните са роднини.

В село Арчар е задържан само един човек, полицията е  иззела и два автомобила. Разследвано е семейство, което притежава магазин в селото. Претърсени са и няколко адреса в Арчар.

Предстои прокуратурата да повдигне обвинения на задържаните.

Анна ЛОЗАНОВА