Пещерските ракетомоделисти от СК „Кондор“ завоюваха четири медала от провелото се Първенство по ракетомоделизъм на полигона край с. Вълчитрън

Пещера. Пещерските ракетомоделисти  от СК „Кондор“ завоюваха четири медала от провелото се Първенство по ракетомоделизъм на полигона край с. Вълчитрън, община Плевен, съобщиха от спортния клуб.  Любителите-ракетомоделисти се завърнаха с 1 златен, 2 сребърни и 1 бронзов медали, като добавиха и сребърна купа от отборното класиране в колекцията на клуба. Четиримата призьори- медалисти от отбора на Пещера при юношите са: Йордан Джини със златен медал, Андон Георгиев и Александрия Георгиева със сребърни медали и Йордан Мадин с бронзов медал в различните класове.

Клубът по ракетомоделизъм в Пещера е  регистриран през 2008 г.  Основаната дейност е да осъществава учебно-тренировъчна и спортно-състезателна работа сред младежта и децата.  Kлубът предлага нов вид спортни занимания в свободното време на децата и допълва спектъра от занимания в град Пещера. Освен подобряване и развитие на техническите умения, здраве, психика, физическа дееспособност, толерантност, работа в екип и други добродетели у децата и младежите ракетомоделисти, клуба развива и спортни качества на същите за участие в състезания. Изработват се умалени ракетни модели във всички класове по наредбата на БФА и ФАИ(Международната федерация по Аеронавтика). Най-силни традиции имаме в изработването на ракетни модели в клас S5(копия на действителни ракети за височинен полет) и S7(копие на действителни ракети с ефекти), които са едни от най-сложните и красиви класове. Изучават и се прилагат физични закони, приложна математика, техника, техническо чертане и други технически науки свързани с въздухоплаването и ракетомоделния спорт.  През есенно-зимния сезон се изучават и конструират ракетни модели в клуба, а през пролетно-летния се провеждат тренировъчни сборове и  състезания на стадионите и летищата. На полигона се изучават  и показват допълнителни тънкости свързани с полета на моделите, правилното им пускане спазвайки мерките за безопасност и физическа подготовка на състезателите, които ще участват на състезания. С най-добрите от тях сформираме отбор за участие в национални и световни първенства.