Пиесата „Музикантът“ представят търновски артисти на софийска сцена

Велико Търново. С пиеса „Музикантът” на великотърновския драматург Любен Босилков – Ройс МДТ „Константин Кисимов” ще гостува на сцената на Театър „София” в столицата. Спектакълът ще бъде представен на 13 януари от 18.00 часа в камерна зала, съобщават от търновския театър. На представлението в София Босилков, който е и режисьор на постановката, е поканил редица известни театрали. Сред тях са драматургът и режисьор Юрий Дачев, режисьорът Николай Ламбрев, актьорите Руси Чанев, Жорета Николова и Христо Мутафчиев, който е и председател на Съюза на артистите в България, драматурзите Христо Бойчев, Теодора Димова, Пламен Дойнов и др.

„Музикантът” е последният авторски спектакъл на Любен Босилков – Ройс, чиято премиера по традиция бе на търновска сцена.  Сценографията е на Лидия Къркеланова, а музиката е на универсалния творец Николай Иванов – Ом – музикант, композитор и художник. Главните роли са поверени на звездата на търновския храм на Мелпомена Стефка Златкова и на актьора Димо Димов от габровския театър.

В това заглавие драматургът се опитва да открие мястото на интелигента, какъвто е един музикант, в днешния свят. Авторът посочи, че се е постарал да направи спектакъла като кратък късометражен филм, в който главните герои Сара и музикантът Фома пътуват един към друг в търсене на любовта. За да реализира идеята си като режисьор е използвал кинематографични средства, сред които са ретроспекция и специфично осветление.