Пиян шофьор се блъсна в дърво в центъра на града, след опит да избяга от полицията

Велико Търново. Служители на „Пътна полиция“ установиха водач, употребил алкохол и допуснал пътно произшествие, след опит да осуети полицейска проверка. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Велико Търново.

В неделя минути след полунощ в центъра на областния град служители на „Пътна полиция“ предприели проверка на лек автомобил „Ауди“. Към водача било отправено устно разпореждане да изгаси двигателя и да представи документите си. Той не само не изпълнил разпорежданията, но и потеглил с автомобила в посока ул. „Васил Левски“, където загубил управление над возилото и се блъснал в дърво срещу сградата на общината.

Установено, е че зад волана е бил 30-годишен местен жител, известен на полицията и осъждан. Той е подкарал колата, след употреба на алкохол. При проверка с техническо средство, апаратът е отчел 1,59 промила.

Мъжът е дал кръвна проба за химичен анализ. Образувана е преписка. За възпрепятстване на полицейски служител да изпълни задълженията си по служба срещу него е започнато бързо производство.