Пловдив: Административният съд отложи за месец септември делото за спорния парк в кв. Кършияка заради пропуски на двете страни

Пловдив. Административният съд отложи делото за спорния парк в кв. Кършияка заради пропуски в жалбата на Байрям Солак срещу действията на район „Северен“, предаде репортер на  Радио“Фокус“- Пловдив. Делото трябва да се гледа отново на 26 септември, от 13.30 часа. Съдията изброи редица пропуски и несъответствия в исканията на жалбоподателя. На следващото заседание той трябва да конкретизира жалбата си, като уточни дали е за поставяне на временен обект, или за съгласуване на схема. Според съдията не става ясно още дали е „мълчалив отказа“ на кметството за издаване на скица за проектиране, или за строително разрешение. Районното кметство на „Северен“ пък трябва да представи доказателства за това дали е издало последващ акт след жалбата. Юристите пък не са представили актуална нормативна уредба към днешна дата за възможностите за поставяне и изграждане на временни съоръжения в терена. Според съдията, като цяло не е ясно за какво е жалбата, нито срещу какво е.
В залата днес дойдоха над 30 представители на протестиращите граждани срещу застрояването на спорния парк зад хотел „Санкт Петербург“. Преди заседанието те внесоха в Административния съд папка с искания и доказателствен материал. Въпреки, че не са страна по делото, съдията приложи към делото исканията им, но не ги прие като доказателства.
Протестиращите още веднъж увериха, че няма да позволят застрояване на терена.
На делото районната администрация на „Северен“ се представляваше от юриста и, тъй като районният кмет Ральо Ралев е в ареста, обвинен за искан подкуп по друг случай.
Цветана ТОНЧЕВА