Пловдив: Административният съд прекрати 17-те дела на циганите във Войводиново, с които искат преустановяване на събарянето на къщите им

Пловдив. Административният съд прекрати производствата по 17-те искания на лица от село Войводиново за преустановяване на събарянето на незаконно построените им къщи. Това съобщиха за Радио „Фокус”- Пловдив от пресцентъра на съда. Исканията бяха с правно основание чл.250 ал.1 от АПК за преустановява­не на про­тивозаконни действия на ОД на МВР – Пловдив и на кмета наВойводиново, с които на 09.02.2019г. са били възпрепятствани да влязат в жилищата си, находящи се в с.Войводиново. Съдът остави без разглеждане делата, като със свои определения се приема, че за да е допустимо искането е необходимо твърденото фактическо действие да не е прекратено.
От събраните доказателства при извършената от съда проверка е установено, че към настоящия момент нито един от двата административни органа, срещу които са насочени исканията, не извършват фактически действия по възпрепятстване на достъпа до жилищата на лицата.
Всяко едно от определенията подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 7 – дневен срок от съобщаването му на страните.