Пловдив: Валежите от дъжд създават опасност от свличане на земна маса и падащи камъни по пътя Асеновград-Смолян и при прохода Троян-Кърнаре

Пловдив. Натоварено е движението по основните направления в Пловдивска област. Пътните настилки са мокри и хлъзгави. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив дежурен служител от Областно пътно управление – Пловдив. На територията на цялата област вали дъжд. Образуват се задръствания, като най-осезаеми са те по пловдивския участък на АМ „Тракия“ и по пътя Пловдив-Карлово. Дежурният посочи, че продължителните валежи са предпоставка за образуването на свлачища и за падане на скална маса. Водачите трябва да внимават, особено по пътя Асеновград-Смолян, в района на Нареченски бани, както и при прохода Троян-Кърнаре. Към момента няма затворени пътни участъци заради свлачищна активност, посочи дежурният. Остават валидни въведените ограничения за движение в Пловдивска област. Ограничено е движението на камиони над 12 тона по пътя Плодовитово-Първомай-Асеновград, заради влошено състояние на стоманен мост на река Марица. Забранено е и преминаването на всички моторни превозни средства по пътя Белица-Загражден-Давидково, в участъка от км 13 до км 18, поради разрушена настилка. До 31 март се ограничава движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по пътя Поповица-Болярци, заради лошо състояние на мост в село Поповица. Проходът Троян – Кърнаре е затворен за движение на моторни превозни средства над 3,5 тона. Екипи на КАТ „Пътна полиция“ извършват засилени проверки за нарушения, като са позиционирани по главните пътища в Пловдивска област.
На територията на град Пловдив движението също е изключително натоварено. Задръствания се образуват по булевардите „Шести септември“, „Руски“, „Пещерско шосе“, „Христо Ботев“ и „Цар Борис III Обединител“. Струпвания на автомобили има и по улиците „Царевец“, „Владивосток“ и „Лерин“. Преминаването през светофарните уредби в града се осъществява средно за около 6 минути. Затворено за движение е източното платно на бул. „Руски”, в участъка от ул. „Гладстон“ до ул. „Преслав”. Причината са ремонтни дейности, а срокът за изпълнението им е до 9 юли. Променен е маршрутът на пет автобусни линии от основния вътрешноградски транспорт.
Тони МИХАЙЛОВ