Пловдив: Временна организация на движението е въведена през Карлово заради изграждането на кръгово кръстовище на пътя София – Бургас

Снимка: Община Карлово

Пловдив. Временна организация на движението е въведена през Карлово заради изграждането на кръгово кръстовище при разклонението за Сопот, на пътя София – Бургас. Това съобщи за Радио „Фокус”- Пловдив дежурният в Областно пътно управление. Обходният маршрут е от кръстовището на ул. „Ген. Карцов“ и ул. „Дъбенско шосе“  до кръстовището на Околовръстен път и обратно. Забранено е движението на камиони над 12 тона през прохода Троян-Кърнаре.
Забранено е преминаването на камиони по-високи от 4 метра през тунелите по пътя Асеновград-Нареченски бани. Обходният маршрут е по пътя Кричим-Девин. Ограничено е преминаването на камиони над 5 тона при км 6 по пътя Плодовитово-Първомай, в района на моста над река Марица. Обходният маршрут е по пътя Стара Загора-Поповица и пътя София-Пловдив-Свиленград. Ограничено е движението на камиони над 12 тона по пътя Поповица-Болярци. Обходният маршрут е по пътя Поповица-Садово-Кочево-Болярци.  Целогодишна е забраната за движение на всички моторни превозни средства по пътя Белица-Загражден-Давидково, в участъка от км 13 до км 18.
В град Пловдив трафикът е натоварен в този час.
Цветана ТОНЧЕВА