Пловдив: Всички основни пътни артерии в областта са почистени до асфалт, въведена е забрана за движение на МПС над 3,5 тона по четири направления

Пловдив. Всички основни пътни артерии в Пловдивска област са почистени до асфалт и движението се извършва без затруднения. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив дежурен в Областно пътно управление. Въведена е забрана за движение на МПС над 3,5 тона по четири направления в областта – Гълъбово – Бяла черква,  Храбрино – Лилково, Югово – Лъки – Здравец и Лъки – Белица. Превозните средства до 3,5 тона трябва да се движат задължително с вериги. Ограничение за автомобили над 7 тона е въведено по път II-56, в участъка Павел баня – Зелениково. Моторните превозни средства до 7 тона трябва да се движат задължително с вериги. „Ограничено е движението на МПС над 12 тона на територията на Пловдивска област, с изключение па път II-64 Пловдив-Карлово, път I-8 Пазарджик-Пловдив-Хасково и АМ „Тракия“, каза още дежурният. Проходът Троян-Кърнаре е затворен за движение на всички моторни превозни средства. Не са получавани сигнали за сериозни пътнотранспортни произшествия или снегонавявания. Трафикът в Пловдивска област е натоварен към този час на деня. Без затруднения се осъществява движението по пловдивския участък на АМ „Тракия“.
Пътищата на територията на град Пловдив също са почистени и проходими при зимни условия. Пътните настилки са мокри. Трафикът е интензивен, като задръствания се образуват по главните градски булеварди, особено в централната част. Светофарните уредби навсякъде работят безпроблемно. Вътрешнокварталните улици са частично почистени, като движението по тях остава затруднено. Водачите трябва да преминават по тях с повишено внимание и съобразена скорост. Голяма част от тротоарите остават непроходими.
Тони МИХАЙЛОВ