Пловдив: Движението в района на км 48 по пътя Пловдив-Карлово се осъществява в едното платно поради изграждане на кръстовище при с. Труд

Пловдив. Движението по основните направление на територията на Пловдивска област се осъществява нормално и без затруднения към този час. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от Областното пътно управление. По-засилено автомобилно движение се отчита по пловдивския участък на АМ „Тракия“, също по пътищата Пловдив-Карлово и Пловдив-Пазарджик. Пътищата на територията на областта са сухи и нормално проходими. Движението по пътя Пловдив-Карлово при км 48 се осъществява в платното посока Пловдив поради изграждане на кръстовище при село Труд. Срокът на дейностите е до 24 септември.  Движението по пътя Кричим-Михалково-Девин, в участъка от км 88 до км 103 в областите Пловдив и Смолян, се осъществява с повишено внимание поради премахване на скална маса. Може да се използва обходен маршрут – пътя Асеновград-Смолян. Срокът на дейностите е до 30 ноември. Забранено е движението на тежкотоварни камиони над 12 тона по пътя Поповица–Болярци. Обходният маршрут за водачите е по пътя Поповица-Садово-Кочево-Болярци. Забранено е и движението за всички моторни превозни средства по пътя Белица-Загражден-Давидково, в участъка от км 13 до км 18. Причината за ограничението е компрометирана настилка. Все още е ограничено и преминаването на моторни превозни средства по-високи от 4 метра през тунелите по пътя Асеновград-Нареченски бани. Опасност от падащи камъни има по направленията Кричим-Стамболийски, Бачково-Нареченски бани, Троян-Кърнаре и Юговско ханче-Югово-Лъки-Здравец, също в района на проходите Козница и Стражата.
Трафикът на територията на град Пловдив също се осъществява с нормална интензивност към този час. По-засилено автомобилно движение се отчита по булевардите „Найчо Цанов“, „Христо Ботев“, „Цар Борис III Обединител“, „Шести септември“, „Руски“, „Източен“ и „България“. Пътните настилки в града са сухи и нормално проходими.
Тони МИХАЙЛОВ