Пловдив: Доброволците на БМЧК ще проведат анти-спин кампания утре – 14.02.2019 г


Пловдив.
Доброволците на БМЧК – Пловдив ще проведат своята анти-спин кампания утре – 14.02.2019 г., съобщиха за Радио „Фокус“- Пловдив от БЧК- Пловдив. Кампанията ще се проведе в голям търговски център. Там младежите ще дават възможност на всеки желаещ да се снима в атрактивна рамка под формата на сърце и да получи ръчно изработена картичка, както и информационна брошура по темата. Участниците ще могат също така да напишат свое послание за празника и да вземат друго, подготвено от предходен човек.
Посетителите на събитието ще получат презервативи и ще участват в кратка анкета по темата „Сексуално предавани инфекции“.
Всяка година по повод 14 февруари доброволците на Български младежки Червен кръст в цялата страна организират анти-спин кампания, с която информират хората за темите „Превенция на ХИВ/СПИН“, „Сексуално предавани инфекции и сексуално рисково поведение“.  И тази година доброволците младежи са подготвили атрактивни информационни материали и забавни игри, за да привлекат вниманието на хората към важните теми.
Националната кампания на БМЧК по повод 14.02.2019 г. протича под мотото „Бъдете влюбени – безопасно“.