Пловдив: До 20 юни движението в участъка Карлово-Сопот, при км 254 в посока София, ще се извършва в една лента поради изграждане на кръгово кръстовище

Пловдив. Трафикът по основните направления в Пловдивска област е интензивен към този час, съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от Областното пътно управление. Най-засилено автомобилно движение се отчита по пловдивския участък на АМ „Тракия“, също по пътищата Пловдив-Карлово, Пловдив-Пазарджик и Пловдив-Асеновград-Смолян. Пътните настилки на територията на областта са предимно сухи и нормално проходими. Движението в участъка от 106 км до 119 км на АМ „Тракия“ в посока Бургас се осъществява само в изпреварващата лента поради частични ремонтни дейности на асфалтовата настилка. Срокът за извършването на ремонта е до 31 май. Поради изграждане на ново кръгово кръстовище движението по пътя Карлово – Сопот, при км 254 в посока София, се извършва в една лента. Срокът на ремонтните дейности е удължен до 20 юни. Ремонтни дейности се извършват и по пътя Пловдив-Асеновград, в участъка от км 14 до км 25, за времето до 24 май. Временно движението по пътя Асеновград-Чепеларе, в участъка от км 28 до км 53, е затруднено и се осъществява с повишено внимание поради обрушване на скатове. Движението се ограничава на интервали, като водачите изчакват на място. Алтернативният обходен маршрут е по пътя Кричим – Девин. Специализираното премахване на опасни скали се извършва в часовия диапазон от 08.00 до 18.00 часа и е с краен срок до 21 май. Остава забранено движението на тежкотоварни моторни превозни средства над 12 тона по пътя Поповица–Болярци, поради намален габарит на пътното платно на мост. Обходният маршрут за водачите е по пътя Поповица-Садово-Кочево-Болярци. Повишена опасност от падащи камъни има по направленията Кричим-Стамболийски, Юговско ханче-Югово-Лъки и Троян-Кърнаре, съобщиха още от Областното пътно управление.
Трафикът на територията на град Пловдив също е интензивен към този час. Най-засилено автомобилно движение се отчита по булевардите „Найчо Цанов“, „Христо Ботев“, „Цар Борис III Обединител“, „Васил Априлов“, „Марица-юг“, „Пещерско шосе“, „Санкт Петербург“, „Освобождение“ и „Източен“. Пътните настилки в града са сухи и нормално проходими.
Тони МИХАЙЛОВ