Пловдив: Дълги колони от автомобили се образуват по главните градски булеварди, движението е силно затруднено

Пловдив. Трафикът по основните направления, включително и по участъка на АМ „Тракия“ в областта, е изключително интензивен. Пътните настилки са частично мокри. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив дежурен в Областно пътно управление. Задръствания се образуват основно по входно-изходните артерии на Пловдив. Дежурният предупреди, че е засилена опасността от образуването на свлачища по пътищата в планинските райони от областта. Опасност от падащи камъни има по направленията София-Карлово-Бургас, Смолян-Кричим-Стамболийски и Кричим-Михалково, както и при проходите „Козница” и „Стражата”. Не са постъпвали сигнали за сериозни пътни инциденти в рамките на изминалата нощ. Водачите трябва да шофират внимателно, със съобразена скорост и да не пренебрегват възможните опасности.
Остават валидни въведените ограничения за движение по пътищата в Пловдивска област. До 30 април е забранено движението на камиони над 12 тона по пътя Поповица-Болярци. Причината е лошо състояние на мост в село Поповица. Извършва се ремонт на асфалтовата настилка по пътя Пловдив-Куклен, като движението се осъществява само в една лента. Ремонтните дейности ще продължат до 21 април, включително. Забранено е преминаването на МПС с височина над 4 метра през тунелите по път II-86 Асеновград-Нареченски бани. Обходният маршрут за високите превозни средства е по пътя Кричим-Девин. Все още е затворен за движение на камиони над 10 тона проходът Троян-Кърнаре. Причината е ремонт на мост. Забранено е преминаването на камиони над 5 тона по пътя Плодовитово-Първомай-Асеновград, заради влошено състояние на стоманен мост на река Марица. Обходният маршрут е през път ІІ-66 Стара Загора-Поповица и път І-8 Пловдив-Свиленград. Затворен за движение на всички моторни превозни средства е пътя Тополово-Леново-Поройна, в района на км 19.
На територията на град Пловдив движението е затруднено. Дълги колони от автомобили се образуват по главните градски булеварди „Христо Ботев“, „Цар Борис III Обединител“, „Шести септември“, „Пещерско шосе“, „Руски“ и „Източен“. Преминаването през светофарните уредби се извършва средно за около 6 минути. Натоварено движение се отчита и по някои от вътрешнокварталните улици, използвани за алтернативен маршрут.
Тони МИХАЙЛОВ