Пловдив: Започва пръскане срещу кърлежи и дейности по растителна защита

Пловдив. При благоприятно време започва пръскане срещу кърлежи и дейности по растителна защита. Това съобщиха за Радио „Фокус“- Пловдив от ОП „Дезинфекционна станция“ От днес, 27-ми март 2019 г., и през целия месец април ще се проведе пролетната масова акция по дезакаризация на територията на Община Пловдив. Предвидено е специализираните екипи да обработят приоритетно дворните и прилежащи площи на училищата /1-ви и 2-ри април/ и на детските градини и ясли в Пловдив /6-ти и 13-ти април/.
Ще се обработят и детските площадки на открито, междублокови пространства, градските градини и паркове, както и площадките за свободно разхождане на домашни кучета. Специализираните екипи ще работят по следния график:
Площадки за свободно разхождане на кучета – 27-ми и 28-ми март,
Район Централен – 2-ри, 3-ти и 4-ти април,
Район Източен – 5-ти и 9-ти април,
Район Северен – 8-ми, 9-ти и 10-ти април,
Район Южен – 10-ти, 11-ти и 12-ти април,
Район Тракия – от 15-ти до19-ти април включително,
Район Западен – от 22-ри до 30-ми април включително.
Успоредно с дезинсекцията срещу кърлежи ще се извършат и плановите растителнозащитни дейности по декоративната дървесна растителност.
Обработките ще се извършват с разрешени за използване биоцидни препарати, в разрешената им за употреба концентрация.
При неблагоприятни метеорологични данни (дъждовно и ветровито време) масовата обработка продължава при следващ работен ден с благоприятни метеорологични условия.