Пловдив: Заради посещението на папа Франциск ще има временна организация на движението по автомагистрала „Тракия“

Пловдив. Заради посещението на папа Франциск ще има временна организация на движението по автомагистрала „Тракия“, съобщи на брифинг директорът на ОДМВР – Пловдив ст. комисар Атанас Илков. „На 6 май преди обяд движението по автомагистрала „Тракия“ посока Бургас ще бъде отклонено по пътен възел „Запад“ – Пловдив на 119 км до пътен възел „Плодовитово“ на 165-ти км. Временна организация ще бъде създадена в следобедните часове по обратен ред, допълни ст. комисар Илков. „По пътните артерии и кръстовища, които са към подходите за град Раковски, ще бъдат осигурени служители на „Пътна полиция“, които ще регулират движението“, посочи той и обясни, че целта е да се улесни пътуването на хората. По думите му достъпът на двете места в град Раковски, където ще се проведат събитията с папа Франциск, ще бъде осигурени от полицейски служители и ще има обособени контролно-пропускателни пунктове.
Ст. комисар Илков допълни, че там ще има разположени екипи на спешна помощ и на БЧК. Той допълни, че на площада ще има монитори, които ще излъчват литургията в храма. По думите му ще бъде осигурен паркинг и за хората с увреждания.
Всички желаещи да присъстват на събитията в София и Раковски ще бъдат допускани след проверка на изградените КПП-та. Няма да бъдат допускани посетители във видимо нетрезво състояние, както и такива, които носят обемисти багажи и забранени боксове, бутилки, парфюми. Може да бъдат носени чадъри.
МВР допуска, че папа Франциск може да излезе извън протокола и да отиде при гражданите