Пловдив: Интензивен е трафикът по пътищата Пловдив-Карлово и Пловдив-Пещера

Пловдив. Интензивен е трафикът по пътищата Пловдив-Карлово и Пловдив-Пещера. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив дежурният в Областно пътно управление. Засилено автомобилно движение има и по участъка на АМ „Тракия“ в Пловдивска област. По останалите основни пътни направления движението се извършва без затруднения. През изминалата нощ не са постъпвали сигнали за сериозни пътни инциденти. Опасност от активизирането на свлачища и от падащи на пътното платно камъни по пътищата в планинските райони, като най-голяма е опасността по отсечката Бачково-Нареченски бани. Призовават се водачите да шофират внимателно и със съобразена с пътните условия скорост. Остава валидно ограничено за движение на камиони над 12 тона по пътя Поповица-Болярци, заради намален габарит на пътното платно на мост в село Поповица. Остава забранено и движението на тежкотоварни моторни превозни средства над 5 тона по пътя Плодовитово-Първомай-Асеновград, в района на км 6, поради намален габарит на пътното платно на стоманения мост на река Марица. Движението през прохода Троян-Кърнаре се осъществява нормално и без затруднения.
От утре, 14 август, считано до 15 септември се забранява движението на всички моторни превозни средства по ул. „Александър Стамболийски” в Асеновград, в участъка от ул. „Пере Тошев” до ул. „Плиска”. Причината е изпълнение на дейности по Водния проект на града. Призовават се всички участници в движението за повишено внимание, стриктно спазване на пътната сигнализация и указанията на изпълнителя, за да не се възпрепятства извършването на ремонтните дейности и да не се създават предпоставки за пътнотранспортни произшествия.
Движениетот на територията на град Пловдив се извършва без затруднения. Не се отчита струпване на автомобили по главните булеварди, като преминаването през светофарните уредби се извършва за около 2-3 минути.
Тони МИХАЙЛОВ