Пловдив: Интензивен е трафикът по участъка на АМ „Тракия“ в областта, също по направленията Пловдив-Карлово и Пловдив-Асеновград-Смолян

Снимка: pixabay.com

Пловдив. Интензивен е трафикът по участъка на АМ „Тракия“ в областта, също по направленията Пловдив-Карлово и Пловдив-Асеновград-Смолян. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от Областното пътно управление. Натоварено движение се отчита и по пътя Пловдив-Пещера. Пътните настилки на територията на областта са сухи и нормално проходими. Опасност от падащи камъни има по направленията  Асеновград-Смолян, Юговско ханче-Югово-Лъки-Здравец и Кричим-Девин, както и в района на проходите Козница и Стражата. Временно движението по АМ „Тракия“, в участъка от Пловдив до Стара Загора, се извършва с максимална скорост до 90 км/ч и повишено внимание поради ремонтни дейности. Срокът на ремонта е до 30 юни. Заради ремонтните дейности е ограничено движението на МПС над 12 тона и в двете посоки по магистралата, в участъка от км 133 до км 156. Водачите трябва да използват обходни маршрути – от пътен възел „Пловдив Изток“ при км 133 на АМ „Тракия“, по път I-8 и II-66 до пътен възел „Плодовитово“ при км 165 и обратно. Движението по пътя Пловдив – Асеновград, от изхода на град Пловдив до град Асеновград, се извършва двупосочно в едното платно в посока Асеновград поради ремонтни дейности в участъка. Срокът на ремонта е до 10 юни. Преминаването по пътя Шишманци-Белозем, в района на пътния възел при АМ „Тракия“, се осъществява в една лента поради ремонтни дейности на надлез. Движението в участъка се контролира от светофарна уредба. Срокът на ремонта е до 20 май.
Трафикът на територията на град Пловдив също е интензивен към този час. Най-натоварено движение се отчита по булевардите „Васил Априлов“, „Христо Ботев“, „Найчо Цанов“, „Цар Борис III Обединител“, „Пещерско шосе“, „Шести септември“, „Източен“, „“Освобождение“, „Санкт Петербург“, „Дунав“ и „България“. Водачите трябва да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, както и да проявяват толерантност на пътя. Пътищата в града са сухи и нормално проходими.
Тони МИХАЙЛОВ