Пловдив: Интензивен е трафикът по участъка на АМ „Тракия“ в областта, също по пътищата Пловдив-Карлово и Пловдив-Асеновград-Смолян

Снимка: pixabay.com

Пловдив. Интензивен е трафикът по участъка на АМ „Тракия“ в областта, също по пътищата Пловдив-Карлово и Пловдив-Асеновград-Смолян. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от Областното пътно управление. Натоварено е движението и по пътя Пловдив-Пещера. Пътните настилки на територията на областта са сухи и нормално проходими. Движението по пътя Югово-Лъки се осъществява в една лента, поради пропадане на част от пътното платно. Движението се регулира с пътни знаци. Срокът на временното ограничение е до 3 август. До 15 септември движението по пътя Пловдив-Асеновград, от изхода на град Пловдив до град Асеновград, ще се извършва двупосочно в едното платно, поради ремонтни дейности. Остава забранено движението за моторни превозни средства с височина на 4 метра през тунелите по пътя Асеновград-Нареченски бани. Обходният маршрут за водачите е по пътя Кричим-Девин. Все още е забранено и преминаването на камиони над 12 тона по пътя Поповица-Болярци, заради намален габарит на пътното платно на мост в село Поповица. От Областното пътно управление предупреждават за опасност от падащи камъни по пътищата Асеновград-Смолян, Кричим-Девин и Югово-Лъки. Водачите трябва да шофират с повишено внимание и съобразена скорост по посочените направления.
Трафикът на територията на град Пловдив също е интензивен към този час. Колони от автомобили се образуват по булевардите „Цар Борис III Обединител“, „Христо Ботев“, „Найчо Цанов“, „Шести септември“, „Руски“, „Васил Априлов“, „Пещерско шосе“, „Източен“, „Освобождение“ и „Санкт Петербург“. Натоварено е движението по по булевардите „Дунав“ и „България“. Пътните настилки на територията на града са сухи и нормално проходими.
Тони МИХАЙЛОВ