Пловдив: Интензивен е трафикът по участъка на АМ „Тракия“ в областта, също по пътищата Пловдив-Асеновград-Смолян и Пловдив-Карлово

Пловдив. Интензивен е трафикът по основните направления на територията на Пловдивска област, съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от Областното пътно управление. Най-натоварено движение се отчита по пловдивския участък на АМ „Тракия“, също по пътищата Пловдив-Карлово, Пловдив-Пазарджик и Пловдив-Асеновград-Смолян. Пътните настилки на територията на областта са предимно сухи и нормално проходими. Движението в участъка от 106 км до 119 км на АМ „Тракия“ в посока Бургас се осъществява само в изпреварващата лента поради частични ремонтни дейности на асфалтовата настилка. Срокът за извършването на ремонта е до 31 май. Поради изграждане на ново кръгово кръстовище движението по пътя Карлово – Сопот, при км 254 в посока София, се извършва в една лента. Срокът на ремонтните дейности е до 18 май. До 17 май ремонтни дейности ще се извършват и по пътя Пловдив-Асеновград, в участъка от км 14 до км 25. Временно движението по пътя Асеновград-Чепеларе, в участъка от км 28 до км 53, е затруднено и се осъществява с повишено внимание поради обрушване на скатове. Движението се ограничава на интервали, като водачите изчакват на място. Алтернативният обходен маршрут е по пътя Кричим – Девин. Специализираното премахване на опасни скали се извършва в часовия диапазон от 08.00 до 18.00 часа и е с краен срок до 21 май.
Трафикът на територията на град Пловдив също е натоварено към този час. Колони от автомобили се образуват по булевардите „Найчо Цанов“, „Христо Ботев“, „Цар Борис III Обединител“, „Васил Априлов“, „Марица-юг“, „Пещерско шосе“, „Санкт Петербург“, „Освобождение“ и „Източен“. Пътните настилки в града са сухи и нормално проходими.
Тони МИХАЙЛОВ