Пловдив: Интензивен е трафикът по участъка на АМ „Тракия“ в областта, също по пътищата Пловдив-Асеновград-Смолян и Пловдив-Пазарджик

Снимка: Информационна агенция "Фокус"

Пловдив. Интензивен е трафикът по основните направления на територията на Пловдивска област, съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от Областното пътно управление.  Най-натоварено е движението по пътищата Пловдив-Асеновград-Смолян, Пловдив-Пазарджик и Пловдив-Карлово, също по пловдивския участък на АМ „Тракия“. Пътните настилки на територията на областта са сухи и нормално проходими. Повишена опасност от падащи камъни има по направленията Кричим-Стамболийски, Бачково-Нареченски бани, Троян-Кърнаре и Юговско ханче-Югово-Лъки-Здравец, също в района на проходите Козница и Стражата. Водачите трябва да бъдат особено бдителни, преминавайки по посочените пътни участъци, призовават от Областното пътно управление. Забранено е движението за всички моторни превозни средства по пътя Белица-Загражден-Давидково, в участъка от км 13 до км 18. Причината за ограничението е компрометирана настилка. Все още е ограничено преминаването на моторни превозни средства по-високи от 4 метра през тунелите по пътя Асеновград-Нареченски бани. Ограничено е преминаването за камиони над 5 тона по пътя Плодовитово-Първомай, в района на км 6, поради намален габарит на пътното платно на стоманения мост на река Марица. Обходният маршрут за водачите е по път Стара Загора-Поповица и път І-8 София-Пловдив-Свиленград. Забранено е и движението на тежкотоварни камиони над 12 тона по пътя Поповица–Болярци. Обходният маршрут за водачите е по пътя Поповица-Садово-Кочево-Болярци.
Движението на територията на град Пловдив се извършва с нормална интензивност и без затруднения към този час. По-засилено автомобилно движение се отчита по булевардите „Найчо Цанов“, „Христо Ботев“, „Цар Борис III Обединител“, „Шести септември“, „Източен“ и „България“, както и по входно-изходните артерии. Пътните настилки са сухи и нормално проходими. До 21 август ще остане затворена за движение част от северното платно на бул. „Никола Вапцаров“, заради подмяна на водопровод. Ограничението е валидно в участъка на пътната артерия между бул. „Македония“ и ул. „Димитър Талев“. Движението се извършва двупосочно в южното платно.
Тони МИХАЙЛОВ