Пловдив: Колони от автомобили затрудняват движението по булевардите „Христо Ботев“, „Пещерско шосе“, „Цар Борис III Обединител“ и „Руски“

Пловдив. Колони от автомобили затрудняват движението по булевардите „Христо Ботев“, „Пещерско шосе“, „Цар Борис III Обединител“ и „Руски“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. Натоварен трафик се отчита още по главните градси булеварди „Марица“ – юг, „Шести септември“, „Дунав“, „България“ и „Източен“. Преминаването през всяка една от светофарните уредби отнема между 5 и 8 минути, в зависимост от интензивността на движението. Пътните настилки на територията на града са сухи и нормално проходими.
Движението на територията на областта също е натоварено, съобщиха от Областното пътно управление. Най-интензивен е трафикът по АМ „Тракия“, както и по пътя Пловдив-Карлово. Опасност от образуването на свлачища има по пътищата в планинските райони, особено по отсечката Бачково-Нареченски бани от основната пътна артерия Асеновград-Смолян. Водачите трябва да шофират с повишено внимание и съобразена скорост. Ограничено е движението на моторни превозни средства над 12 тона през прохода Троян-Кърнаре. Пътните настилки в равнинната част на областта са сухи и нормално проходими, по високите части са обработени, тъй като има условия за заледявания.
Тони МИХАЙЛОВ