Пловдив: Колони от автомобили се образуват по булевардите „Цар Борис III Обединител“, „Христо Ботев“, „Руски“ и „Източен“ в града

Пловдив. Натоварено е движението на територията на град Пловдив към този час, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. Колони от автомобили се образуват по булевардите „Цар Борис III Обединител“, „Христо Ботев“, „Руски“, „Шести септември“, „Марица-юг“, „Васил Априлов“, „Найчо Цанов“, „България“, „Пещерско шосе“ и „Източен“. Интензивен трафик се отчита и по входно-изходните артерии. Призовават се водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, както и да не предприемат рискови изпреварвания, за да не се създават предпоставки за възникването на пътни инциденти. Пътните настилки на територията на града са сухи и нормално проходими.
Интензивен е трафикът и по основните направления в Пловдивска област, съобщиха от Областното пътно управление. По-засилено автомобилно движение се отчита по пътищата Пловдив-Карлово и Пловдив-Пазарджик, както и по пловдивския участък на АМ „Тракия“. Пътните настилки на територията на областта са предимно сухи и нормално проходими. Проходът Троян-Кърнаре остава затворен за движение на всички моторни превозни средства. Опасност от падащи камъни има по направленията Бачково-Нареченски бани, Кричим-Стамболийски и Юговско ханче-Югово-Лъки-Здравец, предупреждават от Областното пътно управление.Ограничено е движението за моторни превозни средства над 5 тона в района на км 6 по пътя Плодовитово-Първомай, поради намален габарит на пътното платно на стоманен мост на река Марица. Обходният маршрут е по път Стара Загора-Поповица и път І-8 София-Пловдив-Свиленград. Забранено все още е движението на камиони по-високи от 4 метра през тунелите по пътя Асеновград-Нареченски бани. Обходният маршрут за водачите е по пътя Кричим-Девин. Забранено е също преминаването на камиони над 12 тона по пътя Поповица-Болярци. Обходният маршрут за водачите е по пътя Поповица-Садово-Кочево-Болярци.
Тони МИХАЙЛОВ