Пловдив: Мокри и хлъзгави са пътните настилки на територията на града и областта, водачите да шофират с повишено внимание

снимка: ИА "Фокус"

Пловдив. Мокри и хлъзгави са пътните настилки на територията на Пловдивска област. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив дежурният в Областно пътно управление. На места по входно-изходните артерии движението е затруднено заради преминали или продължаващи поройни дъждове. По-интензивен трафик се отчита по пловдивския участък на АМ „Тракия“ и по направленията Пловдив-Асеновград и Пловдив-Карлово. Дежурният посъветва водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост. Засилена опасност от падащи камъни има по пътищата Юговско ханче-Югово-Лъки-Здравец и Асеновград-Смолян. Дежурният посъветва водачите да шофират внимателно и със съобразена скорост по посочените участъци. Възможно е падането на камъни и по направленията София-Карлово-Бургас, Смолян-Кричим-Стамболийски и Кричим-Михалково, както и при проходите „Козница” и „Стражата”. Повишена опасност от образуването на свлачища има по пътищата в планинските райони на Пловдивска област.
Проходът Троян-Кърнаре остава затворен за преминаване на камиони над 10 тона, заради ремонт на мост. До 20 декември остава забранено движението на камиони над 12 тона по пътя Поповица-Болярци. Забранено е и преминаването на МПС с височина над 4 метра през тунелите по път II-86 Асеновград-Нареченски бани. Обходният маршрут за по-високите превозни средства е по пътя Кричим-Девин. Забранено е движението на камиони над 5 тона по пътя Плодовитово-Първомай-Асеновград в района на км 6. Причината е влошено състояние на стоманен мост на р. Марица. Обходният маршрут е през път II-66 Стара Загора-Поповица и път I-8 София-Пловдив-Свиленград.
С нормална интензивност се осъществява движението на територията на град Пловдив. Няма струпване на автомобили по главните градски булеварди. Пътните настилки са мокри и хлъзгави. Преминаването през светофарните уредби се извършва за около 4 минути.
Тони МИХАЙЛОВ