Пловдив: Натоварено е движението по участъка на АМ „Тракия“ в областта, както и по входно-изходните артерии на града

снимка: Радио "Фокус" - Пловдив

Пловдив. Без ограничения се извършва движението по всички основни направления в Пловдивска област и през прохода Троян-Кърнаре. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив дежурният в Областно пътно управление. Най-натоварено към този час е движението по участъка на АМ „Тракия“ в областта. Интензивен е трафикът и по пътищата Пловдив-Асеновград и Пловдив-Карлово. В рамките на деня не са постъпвали сигнали за сериозни пътнотранспортни произшествия. Опасност от падащи камъни има по пътищата в планинските райони – Асеновград-Смолян, Кричим-Девин, Смолян-Кричим-Стамболийски и Юговско ханче-Югово-Лъки-Здравец.
Извършват се ремонтни дейности по две пътни артерии в областта. Движението при км 19 по пътя Първомай-Дълбок извор се осъществява в една лента, заради ремонт на мост над река Чинар дере. Поставени са вертикална сигнализация и светофарна уредба, които да упътват водачите. Обходният маршрут е през временно изграден път в село Поройна. Срокът на ремонта е до 27 януари. Извършват се и частични ремонтни дейности в банкета на пътя Пловдив-Асеновград. Движението в района трябва да се извършва с повишено внимание, съгласно поставените знаци. Срокът на ремонтните дейности в участъка е до 20 декември.
Все още е ограничено е движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по пътя Поповица-Болярци. Причината е намален габарит на пътното платно на мост в село Поповица. Срокът на ограничението е до 20-ти декември. Забранено е и движението за всички моторни превозни средства в района на км 19 по пътя Тополово-Леново-Поройна. Забраната ще остане валидна до 20 декември. Ограничено е също движението за всички МПС по пътя Белица-Загражден–Давидково, в участъка от км 13 до км 18. Срокът на забраната отново е до 20 декември.
Трафикът на територията на град Пловдив е интензивен, но се извършва нормално и без затруднения. Най-натоварено е движението по главните градски булеварди и по входно-изходните артерии. Преминаването през светофарните уредби се осъществява за около 4 минути.
Тони МИХАЙЛОВ