Пловдив: Натоварено е движението по участъка на АМ „Тракия“ в областта, пътищата са нормално проходими при зимни условия

Пловдив. Интензивен е трафикът по основните направления в Пловдивска област. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от Областното пътно управление. Най-натоварено е движението по пловдивския участък на АМ „Тракия“, също по пътищата Пловдив-Пазарджик, Пловдив-Асеновград и Пловдив-Карлово. Пътищата на територията на областта са предимно сухи, в усойните и планински райони са обработени срещу заледявания и са нормално проходими при зимни условия. Водачите трябва да шофират с подготвени за зимата автомобили, с повишено внимание и съобразена скорост, както и да не предприемат рискови изпреварвания, призовават от Областното пътно управление. Опасност от падащи камъни има по направленията Асеновград-Смолян, Кричим-Стамболийски и Юговско ханче-Югово-Лъки-Здравец. Проходът Троян-Кърнаре остава затворен за движение на всички моторни превозни средства. Забранено е движението на камиони по-високи от 4 метра през тунелите по пътя Асеновград-Нареченски бани. Обходният маршрут за водачите е по пътя Кричим-Девин. До 2 февруари е забранено и преминаването на тежкотоварни моторни превозни средства над 12 тона по пътя Поповица-Болярци. Обходният маршрут е по път Поповица-Садово-Кочево-Болярци.
Трафикът на територията на град Пловдив също е интензивен към този час. По-засилено автомобилно движение се отчита в централната градска част – по булевардите „Христо Ботев“, „Шести септември“, „Руски“ и „Източен“, както и по входно-изходните артерии. Пътните настилки в града са предимно сухи и нормално проходими. До 17 януари ще останат затворени за движение двете платна на бул. „Цар Борис III Обединител” в Пловдив, в отсечката от кръстовището с ул. „Цанко Дюстабанов“ и ул. „Граф Игнатиев“, до Тунела. Променени са маршрутите на 12 автобусни линии от вътрешноградския транспорт.
Тони МИХАЙЛОВ