Пловдив: Натоварено е движението по участъка на АМ „Тракия“ в областта, също по пътищата Пловдив-Карлово и Пловдив-Пазарджик

Пловдив. Натоварено е движението и по основните направления в Пловдивска област, съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от Областното пътно управление. Най-интензивен трафик се отчита по пътищата Пловдив-Карлово, Пловдив-Пазарджик и Пловдив-Асеновград-Смолян, както и по пловдивския участък на АМ „Тракия“. Продължават ремонтните дейности по някои ключови пътни участъци в областта. До 24 септември движението по пътя Пловдив-Карлово при км 48 ще се осъществява в платното посока Пловдив поради изграждане на кръстовище при село Труд. Временно движението по пътя Пловдив-Куклен, в участъка от км 6 до км 7, е ограничено поради ремонт на мостово съоръжение и асфалтовата настилка. Обходният маршрут за водачите е през уличната мрежа на град Куклен. Срокът за извършването на дейностите е до 15 октомври. Движението по пътя Кричим-Михалково-Девин, от км 88 до км 103 се осъществява с повишено внимание поради обрушване на скална маса. Алтернативният маршрут за водачите е по пътя Асеновград-Смолян. Срокът на дейностите е до 30 ноември. Остава забранено движението на тежкотоварни камиони над 12 тона по пътя Поповица–Болярци. Обходният маршрут за водачите е по пътя Поповица-Садово-Кочево-Болярци. Опасност от падащи камъни има по направленията Кричим-Стамболийски, Бачково-Нареченски бани, Троян-Кърнаре и Юговско ханче-Югово-Лъки-Здравец, също в района на проходите Козница и Стражата.
Натоварено е и движението по централните градски булеварди в Пловдив към този час. Задръствания се образуват по булевардите „Пещерско шосе“, „Шести септември“, „Руски“, „Христо Ботев“, „Източен“, „Найчо Цанов“, „Марица“, „Цар Борис III Обединител“, „Дунав“ и „България“. Призовават се водачите да шофират с повишено внимание, съобразена скорост, също да проявяват търпение и толерантност на пътя, попадайки в задръстване. Пътните настилки в града са предимно сухи и нормално проходими.
Тони МИХАЙЛОВ