Пловдив: Нормално и без затруднения се осъществява движението на територията на областта, пътищата са сухи и нормално проходими

Пловдив. Нормално и без затруднения се осъществява движението на територията на Пловдивска област, съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от Областното пътно управление. По-интензивен е трафикът по пловдивския участък на АМ „Тракия“. Пътните настилки на територията на областта са сухи и нормално проходими. Поради изграждане на ново кръгово кръстовище движението по пътя Карлово – Сопот, при км 254 в посока София, се извършва в една лента. Срокът на ремонтните дейности е до 20 юни. Движението по пътя Карлово-Баня при р. Неволя, в района на село Баня, се осъществява в една лента поради ремонтни дейности на мостово съоръжение. Преминаването ще се регулира от светофарна уредба до 30 юни. От 10 юни започва ремонт на пътните връзки на пътен възел „Цалапица“ при 112-ти км на АМ „Тракия“. Ремонтът включва подмяна на асфалтова настилка по връзките: София – Цалапица, София – Съединение, Бургас – Цалапица, Бургас – Съединение, Цалапица – Бургас, Съединение – Бургас, Цалапица – София и Съединение – София, както и ремонт на настилката на пътя в участъка от п. в. „Цалапица“ до с. Цалапица. По време на ремонтните дейности пътните връзки ще се затварят поетапно. На 10 юни, за времето от 08.00 до 20.00 часа ще е затворена пътната връзка София – Цалапица. Обходният маршрут е: АМ „Тракия“ – пътен възел „Пазарджик“ при км 90 – гр. Пазарджик – път I-8 Пазарджик-Пловдив – кръгово кръстовище – с. Цалапица. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация. Остава забранено движението на тежкотоварни моторни превозни средства над 12 тона по пътя Поповица–Болярци. Обходният маршрут за водачите е по пътя Поповица-Садово-Кочево-Болярци. Все още е ограничено преминаването на моторни превозни средства по-високи от 4 метра през тунелите по пътя Асеновград-Нареченски бани. Обходният маршрут за водачите е по пътя Кричим-Девин. Опасност от падащи камъни по направленията Кричим-Стамболийски, Бачково-Нареченски бани и Юговско ханче-Югово-Лъки.
Трафикът на територията на град Пловдив също се извършва с нормална интензивност към този час на деня. По-натоварено е движението в централната градска част. Пътните настилки са сухи и нормално проходими.
Тони МИХАЙЛОВ