Пловдив: Окръжна прокуратура повдигна обвинения на 19-годишния неправоспособен водач, който причини смъртта на двама при катастрофа в града

Снимка: КАТ Пловдив

Пловдив. Окръжна прокуратура привлече като обвиняем и задържа 19-годишния неправоспособен водач, който причини смъртта на двама при катастрофа на кръстовище в града. Това съобщи за Радио „Фокус“- Пловдив говорителят на Апелативна прокуратура. Огнян Дебелаков е привлечен като обвиняем за това, че на 29.09.2019 година, в Пловдив, при управление на лек автомобил е нарушил правилата за движение и като неправоспособен водач, по непредпазливост, е причинил смъртта на две лица и средна телесна повреда на едно лице, като деянието е извършено в пияно състояние – с концентрация на алкохол в кръвта – 1,55 на хиляда, установено по надлежния ред – престъпление по чл. 343 ал.4 във вр. ал. 3 във вр. ал. 1 във вр. чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.  Понастоящем обвиняемият се намира в следствения арест. Той е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.
Утре, 9.10.2019 година Окръжна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Разследването по случая продължава.
Цветана ТОНЧЕВА