Пловдив: Опасност от падащи камъни има по направленията Кричим-Стамболийски, Бачково-Нареченски бани и Юговско ханче-Югово-Лъки-Здравец

Пловдив. Трафикът на територията на Пловдивска област се извършва нормално и без затруднения към този час, съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от Областното пътно управление. По-интензивен трафик се отчита по направленията Пловдив-Пазарджик, Пловдив-Асеновград-Смолян и Пловдив-Карлово, също по пловдивския участък на АМ „Тракия“. Пътищата на територията на областта са мокри на места, но нормално проходими. До 12 юли ще се извършват ремонтни дейности на мостовото съоръжение по пътя Карлово-Баня при р. Неволя. Преминаването се осъществява в една лента и се регулира от светофарна уредба. До 19 юли ще продължи изграждането на кръгово кръстовище при км 254 по пътя Карлово – Сопот, в посока София. Движението в участъка се извършва в една лента. Все още е ограничено преминаването на моторни превозни средства по-високи от 4 метра през тунелите по пътя Асеновград-Нареченски бани. Обходният маршрут за водачите е по пътя Кричим-Девин. Остава забранено движението на тежкотоварни моторни превозни средства над 12 тона по пътя Поповица–Болярци. Обходният маршрут за водачите е по пътя Поповица-Садово-Кочево-Болярци. Опасност от падащи камъни има по направленията Кричим-Стамболийски, Бачково-Нареченски бани и Юговско ханче-Югово-Лъки-Здравец, също в района на проходите Козница и Стражата. Водачите трябва да преминават с повишено внимание и съобразена скорост по посочените пътни участъци.
Трафикът на територията на града също се извършва с нормална интензивност. По-засилено автомобилно движение се отчита по булевардите „Христо Ботев“, „Найчо Цанов“, „Цар Борис III Обединител“, „Руски“, „Шести септември“, „Източен“, „България“ и „Санкт Петербург“. По-интензивен е трафикът и по входно-изходните артерии. Пътищата в града също са мокри на места, но нормално проходими.
Тони МИХАЙЛОВ