Пловдив: Отпадат ограниченията за движение по направленията Храбрино – Лилково, Гълъбово – Бяла черква и Зелениково – Павел баня

Пловдив. Пътищата в Пловдивска област са нормално проходими при зимни условия. Пътните настилки са предимно мокри, по високите места заснежени, но обработени. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Пловдив дежурен в Областно пътно управление. Отпадат ограниченията за движение на всички моторни превозни по направленията Храбрино – Лилково, Гълъбово – Бяла черква и Зелениково – Павел баня. Остава забранено преминаването на моторни превозни средства над 12 тона по пътя Югово-Лъки-Здравец. Забранено е и преминаването на моторни превозни средства над 3,5 тона по направленията Лъки – Белица. Проходът Троян-Кърнаре остава затворен за движение на всички моторни превозни средства.
Движението на автомобили в Пловдивска област е натоварено към този час на деня. По-натоварен е трафикът по пловдивския участък на АМ „Тракия“, както и по път II-64 Пловдив-Карлово.
Пътните настилки на територията на град Пловдив са предимно мокри, почистени и обработени. Движението по главните градски булеварди е изключително натоварено. Образуват се задръствания по булевардите „Руски“, „Христо Ботев“, „Цар Борис III Обединител“ и „Пещерско шосе“. Преминаването през светофарните уредби се осъществява за около 5-6 минути. Призовават се водачите да се движат със засилено внимание и съобразена скорост, за да не се създават предпоставки за възникването на пътни инциденти.
Тони МИХАЙЛОВ