Пловдив: Повишена е опасността от падащи камъни по направленията Кричим-Стамболийски, Бачково-Нареченски бани и Юговско ханче-Югово-Лъки

Пловдив. Интензивен е трафикът по основните направления в Пловдивска област. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от Областното пътно управление. По-засилено автомобилно движение се отчита по пътищата Пловдив-Карлово, Пловдив-Пазарджик и Пловдив-Асеновград-Смолян, също по пловдивския участък на АМ „Тракия“. Пътните настилки на територията на областта са мокри на места, но нормално проходими. Продължава ремонтът на пътните връзки на пътен възел „Цалапица“ при 112-ти километър на АМ „Тракия“. Днес до 12.00 часа ще бъде ограничено движението по пътните връзки Съединение – Бургас, София – Съединение и Цалапица – Бургас. До 20.00 часа ще бъде ограничено движението по пътната връзка Бургас-Съединение. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация. При добро време се предвижда ремонтните дейности да завършат през следващата седмица, съобщават от АПИ. Поради изграждане на ново кръгово кръстовище движението по пътя Карлово – Сопот, при км 254 в посока София, се извършва в една лента. Срокът на ремонтните дейности е до 20 юни. Движението по пътя Карлово-Баня при р. Неволя, в района на село Баня, се осъществява в една лента поради ремонтни дейности на мостово съоръжение. Преминаването ще се регулира от светофарна уредба до 30 юни. Остава забранено движението на тежкотоварни моторни превозни средства над 12 тона по пътя Поповица–Болярци. Обходният маршрут за водачите е по пътя Поповица-Садово-Кочево-Болярци. Все още е ограничено преминаването на моторни превозни средства по-високи от 4 метра през тунелите по пътя Асеновград-Нареченски бани. Обходният маршрут за водачите е по пътя Кричим-Девин. Повишена опасност от падащи камъни по направленията Кричим-Стамболийски, Бачково-Нареченски бани и Юговско ханче-Югово-Лъки.
Към този час е интензивен трафикът и на територията на град Пловдив. По-засилено автомобилно движение се отчита по булевардите „Христо Ботев“, „Цар Борис III Обединител“, „Източен“, „Васил Априлов“, „Шести септември“ и „Руски“, както и по входно-изходните артерии. Пътните настилки в града са мокри на места, но нормално проходими.
Тони МИХАЙЛОВ