Пловдив: Повишена опасност от падащи камъни има по направленията Бачково-Нареченски бани, Кричим-Стамболийски и Юговско ханче-Югово-Лъки-Здравец

Пловдив. Трафикът на територията на Пловдивска област се извършва с нормална интензивност, съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от Областното пътно управление. По-засилено автомобилно движение се отчита по пловдивския участък на АМ „Тракия“. Пътните настилки на територията на областта са мокри на места, но нормално проходими. Водачите трябва да шофират с повишено внимание, съобразена скорост, както и да не предприемат рискови изпреварвания, призовават от Областното пътно управление. Проходът Троян-Кърнаре остава затворен за движение на всички моторни превозни средства. Забранено е преминаването на тежкотоварни моторни превозни средства над 12 тона по пътя Поповица-Болярци. Обходният маршрут за водачите е по пътя Поповица-Садово-Кочево-Болярци. Забранено все още е и движението на камиони по-високи от 4 метра през тунелите по пътя Асеновград-Нареченски бани. Обходният маршрут за водачите е по пътя Кричим-Девин. Целогодишна е забраната за движение на моторни превозни средства по пътя Белица-Загражден-Давидково, в участъка от км 13 до км 18. Водачите трябва да бъдат особено бдителни по направленията Бачково-Нареченски бани, Кричим-Стамболийски и Юговско ханче-Югово-Лъки-Здравец, тъй като там има повишена опасност от свличане на земна и скална маса.
Към този час трафикът на територията на град Пловдив се осъществява нормално и без затруднения. По-засилено автомобилно движение се отчита в централната градска част и по входно-изходните артерии. Пътните настилки на територията на града са частично мокри, но нормално проходими.
Тони МИХАЙЛОВ